Mattplattor - Textilplattor 50x50 cm och heltäckningsmatta online logotyp

Köpvillkor

 

Avtal om köp

Du måste vara 18 år för att få handla hos Mattplattor.se

När du lagt din beställning träffas avtal om köp mellan dig och Mattplattor.se. En automatiskt genererad elektronisk bekräftelse skickas till den e-postadress som du har angivit i din beställning. Om någon ändring i pris, leveranstid eller andra viktiga förutsättningar skulle uppstå kontaktar vi dig så fort som möjligt. Mattplattor.se förbehåller sig dock rätten att göra dessa ändringar i efterhand tillsammans med rätten att neka köp. Till dess full likvid är erlagd har säljaren äganderätt till levererade varor.


Pris

De angivna priserna är alltid inklusive moms. Det är alltid det pris som anges i kassan och den elektroniska orderbekräftelsen som gäller. Om priset justeras på din beställning får du alltid information om detta och har då självklart rätt att häva köpet eller ändra din beställning. Vi polisanmäler upptäckta falska beställningar eller andra bedrägeriförsök.


Frakt

Frakten ingår alltid i priset. Undantag är transport till ö. Om transport ska ske till ö var god kontakta Mattplattor.se innan du lägger din beställning. Fraktkostnader som uppstår utanför vår kontroll beroende på t. ex. framkomlighet hos kunden tilläggsdebiteras.

Returer bekostar du som kund *returfraktkostnad 0-5 kvm 84:-/kvm, 6-10 kvm 56:-/kvm, över 10 kvm 47:-/kvm


Outlösta varor

För varor som inte löses ut utan gått i retur debiteras köparen de faktiska kostnaderna t.ex frakt, lagerhyra plus 250:- för att täcka Mattplattor.ses administrationskostnader


Betalningsalternativ.

Mattplattor.se har valt att samarbeta med Klarna för att kunna erbjuda dig som kund flexibla och enkla betalningslösningar.

Klarna Faktura

När du handlar på faktura med Klarna får du alltid hem dina varor innan du betalar. Du betalar aldrig för något som är fel eller inte dyker upp. Det är enkelt, riskfritt och praktiskt. Dessutom betalar du hela beloppet direkt, så att det är ur världen.

För att handla mot faktura måste du ange ditt personnummer. Förutsättning för att få handla mot faktura är bland annat att du är registrerad i folkbokföringsregistret i Sverige och är över 18 år. Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

Samtliga fakturor är av Mattplattor.se överlåtna till Klarna. Fakturans betalningsvillkor är 14dagar. Vid försenad betalning utgår avtalad samt lagstadgad påminnelseavgift. Dröjsmålsränta utgår med 2 % per månad. Vid utebliven betalning överlämnas fakturan till inkasso.

Klarna – Delbetalning

Precis som när du köper med faktura får du varorna innan du betalar. Du kan välja att dela din betalning på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader. Du vet vilken din månadskostnad blir – och du vet när du har betalat klart.

Du som delbetalar får dessutom alla dina köp på en smart månadsfaktura. Det ger dig bra överblick och du betalar bara en aviavgift. Rätt så smidigt, va? Du kan också när som helst byta till konto, genom att helt enkelt betala in ett lägre eller högre belopp än det som står på din faktura.


Leverans

Efter din beställning är bekräftad via epost så hanteras den av Mattplattor.se så fort som möjligt om inget annat är överenskommet med kund. Leveranstiden är vanligtvis 5-10 arbetsdagar men vi reserverar oss för ändringar beroende på om varan finns i lager eller ej. Ändras leveranstiden får du information om detta.

Försening utom vår påverkansmöjlighet

Skulle vår fraktpartner stöta på hinder utom vår egen påverkansmöjlighet och du som kund blir påverkad i form av försenad leverans frånskriver vi oss ersättningsansvar för den eventuella skada som förseningen inneburit. Däremot är vi gärna behjälpliga i dialogen mellan dig och vår fraktpartner för att lösa problemet på bästa sätt.

Risken för varan

Vid köp gjort av konsument går risken över på köparen först när varan överlämnats av transportör.

Avvikelse/Anmärkning

Hittar ni något fel på godset ska en anmälan om det vara oss tillhanda inom åtta dagar efter mottagandet. Det kan gälla avvikande leveransdokument eller typ/antal levererade produkter eller andra anmärkningar på levererat gods.
 För skador, trasigt emballage, sk. gods på villovägar eller andra avvikelser som uppkommer under transport, ansvarar transportör och skall anmälas av mottagaren vid godsmottagandet till resp. transportör. Vi ikläder oss inte ansvar för direkta eller indirekta kostnader som avvikelse i levererad vara eller utförd leverans kan åsamka kund utan att skriftlig överenskommelse skett.

Du som kund har alltid ett ansvar att besikta varans skick när den levereras hem till dig. Du meddelar skador eller fel direkt till transportör och du får då en bekräftelse på att ditt gods är skadat. Denna bekräftelse sparar du. Synliga fel eller skador och fel eller skador som upptäcks efter leverans anmäls till oss senast inom 7 dagar.


Ångerrätt och öppet köp

Enligt distansavtalslagen har ni som kund rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att ni har tagit emot varan och utan speciell anledning. Ni måste kontakta oss innan ni skickar tillbaka varan. Vid utnyttjande av Ångerrätt/ Öppet köp betalar ni som kund returfrakten.
*returfraktkostnad 0-5 kvm 84:-/kvm, 6-10 kvm 56:-/kvm, över 10 kvm 47:-/kvm


Returgods

Returgods hanteras i enlighet med konsumentköplagens reklamationsrätt som gäller i 36 månader. Returer får endast ske efter att kund erhållit returgodsnummer och returfraktsedel av oss.
 Kostnad för returfrakt bekostas av dig som kund. Returgods skall alltid vara oanvända och oskadade. Vid denna typ av frågor ser vi gärna att du kontaktar oss så får vi diskutera den enskilda situaitonen.


Återbetalningar

Sker på överenskommet sätt efter mottagen och godkänd retur.


Sekretess och säkerhet

I samband med registrering och beställning så uppger du dina personuppgifter såsom namn, adress, e-post, telefonnummer och personnummer. Detta innebär att du godkänner att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtaganden gentemot dig.

PUL och GDPR

Enligt personuppgiftslagen (1998:2004) får ingen registrering av personuppgifter ske utan personens medgivande. När du klickar på beställ på vår webshop eller skapar ett konto hos Mattplattor.se godkänner du att vi lagrar dina uppgifter. Mattplattor.se lagrar de uppgifter vi behöver för att kunna fullfölja din beställning.

Du har rätt att ta del av dina personuppgifter som finns registrerade hos oss. Om de registrerade uppgifterna är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta har du rätt att begära att uppgifterna ska rättas eller raderas. För att lämna ut uppgifter krävs enligt personuppgiftslagen att du sänder in en undertecknad begäran till:

Det är bara Mattplattor.se som har tillgång till dina uppgifter. Vi motverkar all typ av SPAM. Som kund till oss kan du få e-post rörande din order, dina betalningar eller annan information som har med köpet att göra samt information och nyhetsbrev mellan oss som företag och dig som kund. Vi lämnar inte ut dina uppgifter till tredje part. Om vi skickar ut ett medlemsbrev kan du som registrerad kund lätt avregistrera dig via en länk i e-postmeddelandet.