Mattplattor - Textilplattor 50x50 cm och heltäckningsmatta online logotyp

Heltäckningsmatta sovrum

En heltäckningsmatta i sovrummet ger en varm och ombonad känsla. Med våra mattplattor kan man välja om man vill skapa ett lugnt och avslappnat rum eller ett med lite mer designkänsla. Tack vare att plattorna kommer i fyrkanter om 50×50 cm är möjligheterna stora att skapa de sovrum man verkligen vill ha. Allt från  med olika färger på plattorna eller om man vill ha ett enfärgat eller mönstrat golv. Alla våra mattor passar i sovrummet.

Heltäckningamatta sovrum

Vårt sortiment för heltäckningsmattor i sovrum

 

Alla våra heltäckningsmattor passar att ha i sovrummet. Någon man kan tänka på är att välje en något tjockare matta då den både blir skönare att gå på och skapar ett tystare sovrum. 

Se vårt sortiment

En heltäckningsmatta i sovrummet är både skön att gå på och så har mattan en ljuddämpande effekt. Många är också oroliga för att en heltäckningsmatta ska framkalla allergier. Med dagens mattor finns det ingen sådan risk, snarare tvärt om. En heltäckningsmatta i sovrummet är betydligt mindre allergen än exempelvis ett trägolv. Detta för att mattan binder dammet i mattan, medan på trägolvet yr dammet upp varje gång någon går på det.

Sjävklart behöver man dammsuga mattan för att få upp de damm som samlar i mattan, men en heltäckningsmatta kräver ingen ytterligare städning än den man gör till vardags.

Varför Heltäckningsmatta i sovrum och andra rum

Våra mattplattor är lätta att lägga.

Att lägga in en hel heltäckningsmatta som inte är mattplatta 50×50 cm kan vara lite klurigt för dem som inte är van.
Då måste man klar av att skära till hela mattan på en gång. Om man istället använder våra mattplattor så kan man skära till platta för platta. Skär man fel så tar man helt enkelt en ny platta och skär till.
Ska man själv lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet så rekommendera vi våra mattplattor framför en heltäckningsmatta.

Lätta att rengöra

Om olyckan vart framme på en heltäckningsmatta i sovrummet så finns det rengöringsmedel för alla typer av fläckar. Dock kan de i vissa fall vara svåra att få bort. Då är det bra att ha mattplattor. Då byter man helt enkelt ut den mattplatta som fått en fläck.

Heltäckningsmattor är mindre allergena än ett trägolv

Det finns en myt som levt kvar sedan 70-talet att heltäckningsmattor skulle vara mer allergena än andra typer av golv. Detta är någon som är en grov missuppfattning. Dagens heltäckningsmattor i våra sovrum är snarare bättre för de som har allergi. Detta för att det samlar allt dam i själva mattan, som sedan kan dammsugas upp. Detta att jämföra med ett trägolv. Med ett trägolv flyger allt damm omkring i rummet.

Varm och skön och att gå på

Den främsta anledningen till att vi vill ha en heltäckningsmatta i vårt sovrum är att det är varmt och skönt att gå på. Det finns knappast något bättre än att vakna upp en vintermorgon och sätta ner fötterna på ett varmt och mjukt golv täckt av en heltäckningsmatta.

Ljuddämpande med heltäckningsmatta i sovrummet

En heltäckningsmatta i sovrummet skapar en stilla och tyst miljö. Sovrummet är de rum som vi förknippar med lugt och ro. En heltäckningsmatta tillsammans med en anpassad belysning är något som bidrar till att skapa ett rum för återhämtning.