Mattplattor - Textilplattor 50x50 cm och heltäckningsmatta online logotyp

Heltäckningsmatta sovrum

Heltäckningamatta sovrum

Vårt sortiment för sovrum

En heltäckningsmatta i sovrummet ger en varm och ombonad känsla. Med våra mattplattor kan du välja om du vill skapa ett lugnt och avslappnat rum eller ett med lite mer designkänsla. Tack vare att plattorna kommer i kvadrater om 50×50 cm är möjligheterna stora att skapa det sovrum du verkligen vill ha. Allt från olika färger på plattorna eller om du vill ha ett enfärgat eller mönstrat golv. Alla våra mattor passar i sovrummet.

Alla våra heltäckningsmattor passar att ha i sovrummet. Tänk på att välja en något tjockare matta då den både blir skönare att gå på och skapar ett tystare sovrum. 

Se vårt sortiment

Varför heltäckningsmatta i sovrum och andra rum?

En heltäckningsmatta i sovrummet är både skön att gå på och ger en ljuddämpande effekt. Många är oroliga att en heltäckningsmatta ska framkalla allergier men med dagens mattor finns ingen sådan risk, snarare tvärtom. En heltäckningsmatta i sovrummet är betydligt mindre allergen än exempelvis ett trägolv. Detta för att mattan binder dammet i mattan medan dammet på ett trägolv yr upp varje gång någon går på det.

Sjävklart behöver du dammsuga mattan för att få upp det damm som samlas i mattan men en heltäckningsmatta kräver ingen ytterligare städning än den du gör till vardags.

Varm och skön och att gå på

Den främsta anledningen till att många vill ha en heltäckningsmatta är att det är varmt och skönt att gå på. Det finns knappast något bättre än att vakna upp en vintermorgon och sätta ner fötterna på ett varmt och mjukt golv täckt av en heltäckningsmatta.

Lätta att lägga

Att lägga in en hel heltäckningsmatta på rulle kan vara lite klurigt för den som inte är van eftersom hela mattan måste skäras till på en gång. Om du istället lägger våra mattplattor som är 50×50 cm kan du skära till platta för platta. Skär du fel tar du helt enkelt en ny platta och skär till. Ska du själv lägga in en heltäckningsmatta i sovrummet rekommenderar vi våra mattplattor framför en heltäckningsmatta.

Lätta att rengöra

Om olyckan vart framme på en heltäckningsmatta i sovrummet så finns det rengöringsmedel för alla typer av fläckar. Dock kan de i vissa fall vara svåra att få bort. Då är det bra att ha mattplattor. Då byter man helt enkelt ut den mattplatta som fått en fläck.

Mindre allergena

Det finns en myt som har levt kvar sedan 70-talet att heltäckningsmattor är mer allergena än andra golv. Detta är en missuppfattning. Dagens heltäckningsmattor är bättre för personer med allergier. Detta för att mattorna samlar allt damm som sedan kan dammsugas upp. På ett trägolv finns allt damm i luften i rummet.

Ljuddämpande 

En heltäckningsmatta i sovrummet skapar en stilla och tyst miljö. Sovrummet är det rum som vi förknippar med lugn och ro. En heltäckningsmatta tillsammans med en anpassad belysning är något som bidrar till att skapa ett rum för återhämtning.