Mattplattor - Textilplattor 50x50 cm och heltäckningsmatta online logotyp

En heltäckningsmatta i ett barnrum ger en varm och ombonad känsla. Med våra mattplattor kan man välja om man vill skapa ett lekfullt rum med olika färger på plattorna eller om man vill ha ett enfärgat eller mönstrat golv. Alla våra mattor förutom de som är gjord av ull (Chicago och Sidney) passar i barnrum.

Heltäckningsmatta barnrum

Förutom att en heltäckningsmatta i barnrummet är skön att gå på så har mattan en ljuddämpande effekt. Många är också oroliga för att en heltäckningsmatta ska framkalla allergier. Med dagens mattor finns det ingen sådan risk, snarare tvärt om. En heltäckningsmatta i barnrum är betydligt mindre allergen än  exempelvis ett trägolv. Detta för att mattan binder dammet i mattan, medan på trägolvet yr dammet upp varje gång någon går på det.

Sjävklart behöver man dammsuga mattan för att få upp de damm som samlar i mattan, men en heltäckningsmatta kräver ingen ytterligare städning än den man gör till vardags.

Hur gör man om barnet kräks eller om man spiller på heltäckningsmattan?

Torkar man upp kräket eller något annat som hamnat på mattan på en gång räcker det ofta med vanligt vatten och en svamp. Självklart kan man använda lämpligt rengöringsmedel också. En fördel med att lägga ett golv med våra mattplattor är att i fall en fläck eller att mattan blir skadad räcker det med att byta ut en enda platta. Detta går inte om man har lagt en hel heltäckningsmatta. Då måste man byta ut hela mattan. Därför rekommendera vi att man köper några extra plattor att ha i reserv.

Varför mattplattor i barnrummet

  • Våra mattplattor är lätta att lägga.
  • Lätta att rengöra.
  • Byt ut en platta om olyckan vart framme.
  • Är mindre allergena än ett trägolv.
  • Varm och skön och att gå på.
  • Ljuddämpande.