Mattplattor - Textilplattor 50x50 cm och heltäckningsmatta online logotyp

Heltäckningsmatta barnrum

Vårt sortiment för barnrum

En heltäckningsmatta i ett barnrum ger en varm och ombonad känsla. Med våra mattplattor kan du välja om du vill skapa ett lekfullt rum med olika färger på plattorna eller om du vill ha ett enfärgat eller mönstrat golv. Alla våra mattor, förutom de som är gjord av ull (Chicago och Sidney), passar i barnrum.

 

Varför mattplattor i barnrum?

Förutom att en heltäckningsmatta i barnrummet är skön att gå på har mattan en ljuddämpande effekt. Många är oroliga för att en heltäckningsmatta ska framkalla allergier men med dagens mattor finns  ingen sådan risk, snarare tvärtom. En heltäckningsmatta är betydligt mindre allergen än exempelvis ett trägolv eftersom mattan binder dammet i mattan medan dammet yr upp på ett trägolv varje gång någon går på det.

Sjävklart behöver du dammsuga mattan för att få upp det damm som samlas i mattan men en heltäckningsmatta kräver ingen ytterligare städning än den du gör till vardags.

Hur gör jag om barnet kräks eller spiller på mattplattan?

Om det blir fläckar på golvet baddar du mattan med hushållspapper eller svamp. Det går också att lyfta upp plattan och skölja av den under kranen. Om mattan är skadad, till exempel av tuggummi eller annat går det helt enkelt att byta ut en platta. Därför rekommenderar vi att du köper några extra plattor att ha i reserv.
 
  • Varma och sköna och att gå på.
  • Lätta att lägga
  • Lätta att rengöra.
  • Mindre allergena.
  • Ljuddämpande.
  • Byt ut en platta om olyckan är framme.